torsdag 1 januari 2015

Gott nytt 2015

Så där ja! Nu har det börjat. Det nya året.
Här hos mig med en rödgul morgonrodnad, en åttaåring som sover visslande näsa och en hungrig hund.
Igår såg det bland annat ut så här;
New Year´s Eve
Månen var omringad av en regnbågsliknade halo och eldkorgarna hälsade gästerna välkomna.
Efterrättstårtan är en enkel glutenfri kladdkaka (jag tycker den glutenfria är godare än den med vetemjöl) med ett lager frysta hallon björnbär och jordgubbar, ett lager Oboygrädde och ett lager vispad grädde. Ovanpå ligger färska jordgubbar och ringlad blockchoklad som fått stelna i kylen med lite strössel på.

Nyårsefterrätt  New Year´s Eve dessert
Kladdkaka;
3 ägg
2 dl strösocker
100 gram smält smör
4 msk kakao
ca 2, 5 dl finax glutenfri mjölmix med mjölk. Smeten ska inte vara rinnig utan mer fast
Rör ihop och grädda i form med löstagbar kant i 175 grader tills den är gräddad fem cm in från kanten och kladdig i mitten.



Ha en bra start på 2015!
All the best!/T

4 kommentarer:

  1. Så vacker bild och efterrätten såg mycket god ut :)

    SvaraRadera
  2. Å, Tack! Det var ett märkligt ljus där månen lös upp dimman i nyårskvällen. Efterrätten blev god och framför allt enkel. Ha det fint och lycka till med 2015!

    SvaraRadera
  3. Vilken vacker dörr
    God fortsättning på 2015 till er alla!

    Eina och Lars-Erik

    SvaraRadera
    Svar
    1. God fortsättning på 2015 till er allihopa också! :)

      Radera