Vad det är härlig med sommarlov, och så kommer en bästa kompis och hälsar på. Saft och chokladkaka smakar så gott efter bad och lek.
|
Chokladkaka med philadelfiacremé och torkade tranbär.
(den här bilden togs för en liten tid sedan och säsongen för
färska bär hade inte riktigt börjat här i byn)
Här kan du förstås använda vilka färska bär du vill.
"Chocolate cake with Philadelfia cheese frosting and dried
cranberries. You can also use fresh berries." |
|
Sockerkakan;
Rund kakform, 25cm.
4 ägg
3 dl socker
Vispas pösigt.
3,5 dl vetemjöl
100 gram smält smör
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
4-5 matskedar kakao.
Jag sätter i tills smeten blir riktigt brun.
Stoppa ner en näve torkade tranbär
i smeten om du vill . (2/3 dl)
Jag satte också i ungefär lika mycket hackad
mörk choklad.
Grädda i 175 grader tills den är klar.
ungefär en halvtimme.
Krämen;
200 g philadelfiaost
300 g florsocker
150g smält smör (svalnat)
1 msk vaniljsocker
Vispa ihop så den blir fluffig.
The sponge cake;
Round bakingpan 25cm..
4 eggs
1,5 cups sugar
Whip until fluffy.
0.5 cups flour
100 grams of melted butter
0,5 cup milk
1 tbsp vanilla sugar
4-5 tablespoons cocoa.
I put in until the batter gets really brown.
You can also add a handful of dried cranberries
to the batter (1/2 cup)
I also add about as much chopped
dark chocolate.
Bake at 175c (347 F)until done.
About half an hour.
Frosting;
200 g philadelfia cream cheese
300g icing sugar
150g melted butter (cooled )
1 tbsp vanilla sugar
Whisk together so it becomes fluffy.
All the best to all of you!
Ha en fortsatt skön dag!
/T
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar