måndag 25 augusti 2014

Bakdag, Bakeday

Idag ville Nissen baka.
Det blev hällakaka, muffins och limpa.
Han knådade och kavlade alldeles själv och pyntade glatt sina muffins.
"Today Nissen wanted to bake. He happily keaded and rolled. And as it turned out we had muffins, hällakaka (soft bread for sandwiches) and some loafs."
Hällakaka;
5dl mjölk
2msk smör
50 gr jäst
2msk sirap
1/2 msk stött kummin el brödkrydda
10 dl kornmjöl
4dl vetemjöl
Värm mjölken fingervarm.
Smula jästen i bunken och rör ut den med mjölken.
Klicka ner smöret.
Tillsätt övriga ingredienser.
Spara 1-2 dl mjöl till utbakningen.
Arbeta degen i 8-10 min. Jäs under duk i 45 min.
Knåda på mjölat bord och dela i 6 delar.
Kavla runda kakor med slätkavel, ca 1 cm tjocka.
 och kavla sedan ut dem till 25 cm diameter med kruskavel
Ugnen värms till 250 grader.
 Grädda i kakorna i ca 5 min på förvärmd plåt.

Hällakaka;
5 cups milk
2 tablespoons butter
50 g yeast
2 tablespoons syrup
1/2 tbsp ground cumin or bread spice
10 dl barley flour
4dl flour
Warm the milk lukewarm.
Crumble the yeast into the bowl and mix it with milk. 

Add the butter.
Add the remaining ingredients.
Save 1-2 cups of flour for kneading and Rolling.
Knead the dough for 8-10 minutes.

 Allow to rise covered, for 45 minutes.
Knead on a floured board and divide into 6 parts.
Roll round cakes with a smooth rolling pin 

1 cm thick, and then make them
 about 25 cm in diameter with knobbed  rolling pin
The oven is heated to 250 degrees.

Bake the bread for about 5 minutes on a preheated oven tray.

Sorry for my terrible English!!
 


Önskar er allt gott!/T
All the best to all of you!/T
 
Mellisdags! Time for a snack.
 

2 kommentarer:

  1. Hej eller god förmiddag till dig

    Tack snälla för din hälsning.
    Då kunde jag ju hitta hit.
    Så gott... hembakat är det goaste som finns.

    Ha en fin dag ! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Kul att du hittade hit!
      Ha det gott! Kram

      Radera