tisdag 24 november 2015

Tid för glögg och tända ljus

Nu är den här!
Tiden INNAN jul. Som jag brukar tycka är nästan bättre än själva julen i sig.
Förväntan är inte så dumt, och stressar man inte ihjäl sig över alla måsten
(Det är ju så mörkt ute att ingen ser ifall alla fönster är putsade ändå) så kan den här tiden vara årets mysigaste. 

Själv värmer jag gärna glöggen ute över öppen eld, 
och det tänkte jag faktiskt göra i eftermiddag då det
skymmer. (alkoholfri) 

Här följer ett enkelt recept från Norrmejerier.
Jag brukar använda blåbär/tranbär

Ingredienser

2dl JOKK svart vinbär koncentrat
4 dl vatten
1 påse glöggkryddor
russin
skalad mandel

Instruktioner

Hetta upp koncentrerad JOKK svart vinbär med vatten och glöggkryddor utan att koka.
Låt blandningen stå ca en timme och dra under lock. Sila sedan bort kryddorna.
Värm upp glöggen och servera med russin och skalad mandel.
Om en mildare smak önskas, späd med mera vatten eller koka glöggen på drickfärdig JOKK.
Ett recept ur Guldkorn

Ha det jättebra!
All the best!
/ Therese

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar