Nu är den här!
Tiden INNAN jul. Som jag brukar tycka är nästan bättre än själva julen i sig.
Förväntan är inte så dumt, och stressar man inte ihjäl sig över alla måsten
(Det är ju så mörkt ute att ingen ser ifall alla fönster är putsade ändå) så kan den här tiden vara årets mysigaste.
Själv värmer jag gärna glöggen ute över öppen eld,
och det tänkte jag faktiskt göra i eftermiddag då det
skymmer. (alkoholfri)
Här följer ett enkelt recept från Norrmejerier.
Jag brukar använda blåbär/tranbär
Ingredienser
2dl JOKK svart vinbär koncentrat
4 dl vatten
1 påse glöggkryddor
russin
skalad mandel
Instruktioner
Hetta upp koncentrerad JOKK svart vinbär med vatten och glöggkryddor utan att koka.
Låt blandningen stå ca en timme och dra under lock. Sila sedan bort kryddorna.
Värm upp glöggen och servera med russin och skalad mandel.
Om en mildare smak önskas, späd med mera vatten eller koka glöggen på drickfärdig JOKK.
Låt blandningen stå ca en timme och dra under lock. Sila sedan bort kryddorna.
Värm upp glöggen och servera med russin och skalad mandel.
Om en mildare smak önskas, späd med mera vatten eller koka glöggen på drickfärdig JOKK.
Ett recept ur Guldkorn
Ha det jättebra!
All the best!
/ Therese
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar