En dag som denna kunde man med fördel njuta av en kopp starkt kaffe och en alldeles lagom morotskaka.
Härligt småsyrlig Philadelphia-glasyr och lätt kaneldoftande saftig kaka därunder.
Suck!
Nej, den här säger man inte nej till. Måste bara baka den först. |
Morotskaka
4 ägg
4,5dl finrivna morötter
2,25 dl matolja,
4,5 dl mjöl
4,5 dl socker
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
½ tsk salt
1-2 tsk kanel
Glasyr
100 g philadelphia cream cheese
25 g smält smör, avsvalnat
2,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175
Vispa ägg och socker poröst
Blanda ner morötter och olja
Blanda de torra ingredienserna för sig och häll ned dem i smeten.
Grädda i smord form i 50-60 min.
Låt svalna
Vispa ihop osten med flor och vaniljsocker.
Bred glasyren på kakan.
Brygg eller koka kaffe
eller the
Fika och njut!!
Ha en underbar fredag därute!/T
Åh, mums!!
SvaraRaderaVisst:)Det är fredag, då får vi mysa till det lite!
RaderaOj så fikasugen jag blev nu, morotskakan ser förträfflig ut.
SvaraRaderaHa det fint.
Fredag igen! bara att fika på. Ha det gott!
RaderaMmmm tack för receptet, Therese! Äntligen ett bra recept med fina instruktioner. Den ska absolut testas!
SvaraRaderaHa det gott där borti Mockis.
Ingela Lilja (syrra till Liselott Öström)
Å, hej på dig! Ingela, kul att du har hittat hit:)
SvaraRaderaHa det så gott och nu är det ju fredagsfikadags igen:)