måndag 4 augusti 2014

Sommarfika, chokladsockerkaka med philadelphiafrosting (Chocolate Cake with cream cheese frosting)

Vad det är härlig med sommarlov, och så kommer en bästa kompis och hälsar på. Saft och chokladkaka smakar så gott efter bad och lek.
Chokladkaka med philadelfiacremé och torkade tranbär.
(den här bilden togs för en liten tid sedan och säsongen för
färska bär hade inte riktigt börjat här i byn)
Här kan du förstås använda vilka färska bär du vill.
"Chocolate cake with Philadelfia cheese frosting and dried 
cranberries. You can also use fresh berries."

Sockerkakan;
Rund kakform, 25cm.
4 ägg
3 dl socker
Vispas pösigt.
3,5 dl vetemjöl
100 gram smält smör
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
4-5 matskedar kakao.
 Jag sätter i tills smeten blir riktigt brun.

Stoppa ner en näve torkade tranbär 
i smeten om du vill . (2/3 dl)
Jag satte också i ungefär lika mycket hackad 
mörk choklad.

Grädda i 175 grader tills den är klar.
ungefär en halvtimme. 

Krämen;
200 g philadelfiaost
300 g florsocker
150g smält smör (svalnat)
1 msk vaniljsocker
Vispa ihop så den blir fluffig.

The sponge cake; 
Round bakingpan 25cm.. 
4 eggs 
1,5 cups sugar 
Whip until fluffy. 
0.5 cups flour 
100 grams of melted butter 
0,5 cup milk 
1 tbsp vanilla sugar 
4-5 tablespoons cocoa. 
  I put in until the batter gets really brown. 

You can also add a handful of dried cranberries 
to the batter (1/2 cup) 
I also add about as much chopped 
dark chocolate. 

Bake at 175c (347 F)until done. 
About half an hour.

Frosting; 
200 g philadelfia cream cheese 
300g icing sugar 
150g melted butter (cooled ) 
1 tbsp vanilla sugar 
Whisk together so it becomes fluffy.




All the best to all of you!
Ha en fortsatt skön dag!
/T

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar