onsdag 12 februari 2014

Gamla romantiska kort, och en brevpress med en bestämd dam. (Old romantic postcards)

Dessa romantiska bilder härstammar från åren mellan 1910 och 1932. Det är åtminstone under dessa år de postats. Brevpressen från början av nittonhundratalet innehåller en blomdekorerad ung dam som ser både nöjd och bestämd ut. Jag gillar hennes uttryck. Det känns på något vis uppmuntrande, trots att hennes person för mig är helt okänd.
Jag har alltid fängslats av gamla brev och kort. Dessa och några till hittade jag på Tradera, och de lockade min fantasi.
Kanske bidrar de till en berättelse så småningom.
"These romantic images originate from the period between 1910 and 1932. At least it is during these years they are posted. Paperweight from the early twentieth century contains a floral decorated young lady who looks both pleased and determined. I like her expression. It feels somehow encouraging, although her person for me is completely unknown. 
I have always been fascinated by old letters and cards. These and a few others I got at a netauktion, and they appealed to my imagination. 
Maybe they will contribute to a story eventually."Kokboken är en av fyra i samma serie och innehåller matnyttiga recept som glömts
bort lite idag. 
Ha det så gott därute, var du än är.
All the best!
Hälsar T

2 kommentarer:

 1. Den kokboken har jag också och det händer att jag hämtar något recept ur den.
  Korten är både vackra och intressanta, jag gillar det snirkliga sättet de skrev med tuschpennor.
  Du har så rätt om Astrid min gamla docka, hon har en lite förförisk stil från art deco tiden. Och hon gör sig bra i kanapén. Och visst finns det många benämningar på den möbeln. Nu kommer jag inte ihåg det jag en gång lärt om hur och vad som skiljer dem åt. Jag har länge väntat på den rätta möbeln och så dök den upp på auktionen. När jag såg den var jag så glad att jag väntat, den här hade allt jag önskat. De små porslinshjulen var viktiga.
  Damen under glaset och hennes uttryck gillar jag också!

  Önskar dig också allt gott!
  Kramar
  Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. På två av de andra korten står det "Från en vän. Du vet vem det är" Det är rätt kul tycker jag. En hemlig romans :)
   Jag läste någon stans att budoirdockorna också var lite hemliga. Att de kunde sitta där i den privata kammaren och påminna om den stora världen utanför.
   De hade kanske det man själv önskade men inte riktigt vågade. Byxor eller kortkjol, eller en tuff stil.

   Ha en Skön alla hjärtans dag! /T

   Radera