tisdag 19 februari 2013

Vår? (Springtime?)

Här i StJohns snöar det idag. Ibland glimtar solen fram mellan flingorna, bra för att snabbt skuffas in bakom molnen igen. Ändå ser man att våren närmar sig. Det är ljuset som fått en annan ton, samma ton som jag tycker att det har i april hemma i Sverige.
Den lilla "ön" är hjärtformad
I lördags var vi ute vid Conception beach och jag tog den här bilden i närheten.
Det var underbart väder, ett par minusgrader och sol. Ett par fiskare stod nere vid bäckmynningen iförda skoteroveraller.
Jag fick omedelbar hemlängtan.
Därför måste jag bara dela svanklippet här ovanför med er. Det är taget förra våren i april därhemma.
Jag åkte skidor varje morgon för att uppleva våren och för att få se så mycket som möjligt av svanarna mot den vita snön.
Jag tog även en rad foton som jag har visat här på bloggen tidigare.
I slutet på mars åker jag hem på Sverigebesök och hoppas förstås att svanfamiljen ska vara på sitt vanliga vårställe i ån.
Och mina skidor brann inte upp! För dom står i ladugården.
Vilken tur...

Se upp herr och fru svan. Snart kommer jag smygande mellan stammarna...

Ha det så bra därute! /T

4 kommentarer:

 1. När du kommer hem på semester åker vi iväg på semester... Flyttar ni hem till sommaren, eller kommer ni på sommarlov? Kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag flyttar hem till sommaren och Putte jobbar kvar ett år till(fast det kan ändras snabbt i den branschen), Nisse slutar skolan till midsommar här så jag stannar tills terminen slutar är det tänkt. Då får han ett naturligt avslut och ett avbrott innan undervisningen på svenska till hösten.
   Lovisa ska också hinna med en vecka i StJohns i maj.
   Det ser vi fram emot!
   vart går eran resa?
   Kram från mig!

   Radera
 2. Vi åker till Vietnam två veckor i april tillsammans med Bibbi och Åke. Det ser vi verkligen fram emot allihopa :-). Sandra och Björn pratar ibland om Nisse och undrar hur det är med honom och hur djuren klarar sig när ni är så långt borta (speciellt katterna). Ha det bra och blås inte bort ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt med Vietnam hela familjen. Inte undra på att ni tränar på vietnamesiska :)
   Hälsa gärna till sockerbarnen att Nisse mår bra,(fast just nu är han förkyld) Djuren mår också bra, för dom har många som tittar till dem varje vecka.
   Ha det så gott allihop!

   Radera